Terrassa té un impressionant actiu de lluita democràtica, un referent de la resistència contra la dictadura franquista. Un actiu construït a base de grans sacrificis de molta gent implicada en la recuperació de les llibertats democràtiques i nacionals que cal donar a conèixer i utilitzar per fomentar en la ciutadania valors democràtics, en especial el sentit de la tolerància i l'ètica de la solidaritat.

Avui veiem arreu com la intolerància, la xenofòbia i l'exaltació de la violència estan obrint escletxes en el marc de convivència democràtica. Considerem que la recuperació i el coneixement de la lluita que molts ciutadans de Terrassa van desenvolupar contra la dictadura ha d'ajudar a combatre aquestes actituds. I per això cal, entre d'altres coses, que la memòria democràtica formi part del paisatge urbà.

Amb aquest objectiu, l'Ajuntament de Terrassa desenvolupa el programa "Terrassa T Memòria" juntament amb entitats, associacions de memòria i persones estudioses del tema, aplegades a l'Espai de la Memòria i els Valors Democràtics de Terrassa.

23 01 2019

La Constitució del 78 a debat

Acte de celebració dels 40 anys de la Constitució

  • Lloc: Nova Jazz Cava de Terrassa
  • Hora: 19 h.
  • Acte obert.

06 11 2018

Inauguració exposició: Preses de Franco

L'exposició es podrà visitar del 7 de novembre al 15 de desembre en el Centre Cultural de Terrassa, Rambla d'Ègara, 340 

La innaguració es farà el 6 de novembre a les 19 h.

15 10 2018

Acte de record

Dia Nacional en memòria de la víctimes de a Guerra Civil de la repressió franquista
A l'atri de l'Ajuntament a les 12 h.