L'Ajuntament de Terrassa, mitjançant Acord signat amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a través de la Direcció General d'Igualtat, ha posat en marxa el Servei d'Atenció a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere (SAI DASIG), que forma part de la XARXA de Serveis d'Atenció Integral LGBTI de Catalunya.

L'Ajuntament de Terrassa i el Consell Comarcal del Vallès Occidental signen un conveni marc per ampliar la cobertura territorial del Servei d'Atenció Integral a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere (SAI DASIG). El servei aten persones empadronades a Terrassa, Castellbisbal, Matadepera, Rellinars, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls.

El Servei d'Atenció Integral (SAI) és un servei d'atenció de qualitat i de proximitat adreçat a les persones que pateixen, han patit o estan en risc de patir discriminació o violència per identitat o expressió de gènere o per orientació sexual.

El SAI també és un servei de sensibilització i informació per a persones i entitats, per tal de mostrar la diversitat afectiva, sexual i de gènere i prevenir l'LGBTIfòbia. Aquest recurs es posa en funcionament per donar resposta a situacions de discriminació i, també, a qualsevol necessitat d'acompanyament, suport o informació que tingui la ciutadania en relació a la diversitat sexual i de gènere, i consolidar-se com un referent local LGBTI.

El SAI local de Terrassa, Servei d'Atenció Integral a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere (SAI DASIG), té tres objectius:

  1. Donar informació a les persones LGTBI+ i a la població en general que s'hi adreci sobre recursos de les diferents administracions i entitats.
  2. Atendre les incidències sobre drets de les persones LGTBI+, intermediar i resoldre els conflictes plantejats.
  3. Atendre possibles casos de discriminació, acollint i acompanyant les víctimes en la interposició de la denúncia i en les vies i procediments existents.

Què ofereix el SAI DASIG?

On podeu adreçar-vos?

Podeu demanar informació i concertar una visita a: 

L'horari d'atenció telefònica és:

De dilluns a divendres de 8.30h a 14.30h. Dimarts de 15.30h a 18.30h. Excepte estiu i diades especials.
 

La seu del SAI DASIG es troba a l'Edifici Glòries (carretera de Montcada, 596 Terrassa), ofereix atenció a les persones i famílies de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Trans*, Intersexuals i Queers, a llurs entorns i a qualsevol persona interessada;  assessora i acompanya els processos de recerca personal d'identitat sexual i de gènere; i és una porta d'entrada a altres recursos i serveis municipals, altres administracions, entitats i institucions.

El SAI DASIG assessora i atén de manera confidencial les persones LGTBI+ (Lesbianes, Gais, Trans*, Bisexuals, Intersexuals i més), en especial les que pateixen o estiguin en risc de patir discriminació o violència per raó d'orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, així com les seves famílies, els seus entorns i equips professionals que ho sol·licitin.