Som un Govern Municipal de canvi. Un Govern de dues formacions polítiques, però que treballa com un sol govern. No som un «bipartit», som un sol Govern, amb sensibilitats diferents a dintre de cada formació. Som un Govern que respecta i valora la part més positiva del balanç de més de quaranta anys de democràcia municipal a Terrassa, però que mira cap al segle XXI i no cap al segle XX. No estem per a picabaralles  partidistes ni per a electoralismes de curta volada. No volem canviar per canviar, però tampoc quedarnos en una via morta: el missatge, clarament majoritari, de les eleccions municipals de 2019 es resumeix en una sola paraula: canvi.

I canvi vol dir futur, treballant-lo des del present.

Portem una mica més de 100 dies governant Terrassa. Hem posat en marxa un nou Govern Municipal, el primer en quaranta anys que és realment nou. Hem tirat endavant actuacions i decisions valentes i prudents. Hem començat a endreçar l'Ajuntament, repensar l'organització, plantejar els números amb total transparència, construir i reconstruir equips, despertar l'energia i el talent... Acceptem que n'estem aprenent, que cometrem errors. I ens comprometem a corregir-los, dient les coses pel seu nom, escoltant les crítiques...

Aquí teniu el Programa de Govern per a quatre anys, que revisarem cada any abans de l'estiu i del qual us oferirem totes les dades perquè en feu el seguiment. Volem que sigui un document viu, que vagi canviant a mesura que canvia la ciutat i el seu entorn: no tindrem problemes per adaptar-lo, per treure i posar actuacions, per afinar objectius, per explicar-ne els motius...

Volem que sigui un document autèntic, creïble, entenedor. Aquesta és la guia per a la Terrassa del canvi, la que mira cap al 2030 i més enllà, i que ha decidit que el període 2019-2023 és un temps de canvi, de renovació, d'esperança.

No serà fàcil. Però estem compromesos i compromeses a tirar endavant un projecte de futur en el qual moltíssima gent ha dipositat la seva confiança. Ho farem, amb diàleg, amb respecte, amb serenitat i amb radicalitat democràtica. I sabrem gestionar els desacords i els problemes, pensant sempre, abans que res, en Terrassa.

Per tot això, en nom dels milers de persones que formen la contundent majoria que ens ha donat la seva confiança, i en representació també de tota la ciutat, presentem aquest document a les ciutadanes i els ciutadans de Terrassa.


Terrassa, 8 d'octubre de 2019

Jordi Ballart, Alcalde  i  Isaac Albert,  1r Tinent d'Alcalde