El tinent d'alcalde Isaac Albert presenta el Programa Aprenentatge per a la Professionalització de les Persones (APP)

El programa qualificarà professionalment una trentena de persones per treballar en l'àmbit sanitari

El tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Isaac Albert, ha participat aquest matí en l'acte de presentació del Programa d'Aprenentatge per a la Professionalització de les Persones (APP), juntament amb el director de Recursos Humans de MútuaTerrassa, Carles Garcia; el cap de Relacions Laborals del Consorci Sanitari de Terrassa (CST), Manel Tornadijo; i la gerent de Foment de Terrassa, Dolores Megías.

Durant la seva intervenció, el tinent d'alcalde ha destacat "la importància de l'educació i la formació com un dels pilars fonamentals de l'equitat social, juntament amb la salut i els serveis socials. En aquest sentit, des de l'Ajuntament de Terrassa treballem per impulsar la formació continuada al llarg de la vida com la millor eina per garantir un treball digne i de qualitat, sent aquest programa un bon exemple".

Després de la benvinguda institucional, han intervingut responsables tècnics de Foment de Terrassa, CST i MútuaTerrassa que han explicart en profunditat el programa APP, els perfils professionals necessaris en el sector sociosanitari i com formar part del procés de selecció del programa APP.

El Programa d'Aprenentatge per a la Professionalització de les Persones (APP), és una experiència pilot que combina la formació en alternança amb l'ocupació, amb col·laboració público-privada. En aquesta primera convocatòria pilot només hi participen 10 municipis de tot Catalunya: Terrassa, Amposta, Lleida, Valls, Santa Coloma de Gramenet, Barcelona, Tarragona, Manlleu, Sabadell i Girona.

A Terrassa, el programa és fruit d'un conveni de col·laboració entre MútuaTerrassa i el Consorci Sanitari de Terrassa a través del qual 30 persones es podran qualificar professionalment en les especialitats d'auxiliar de geriatria i de neteja de superfícies i mobiliaris en entorn hospitalari.

El Programa APP s'adreça a persones en situació d'atur i en risc d'exclusió social i laboral. Les persones participants obtindran un Certificat de Professionalitat per mitjà de formació a l'aula combinada amb l'experiència laboral. En el cas de la formació com a gericultor o auxiliar de geriatria, es contemplen 370 hores de formació i un contracte d'aprenentatge de nou mesos a jornada complerta; mentre que en la formació de personal de neteja en l'especialitat hospitalària, les persones participants faran una formació de 210 hores i un contracte de sis mesos a jornada complerta.

El Servei d'Ocupació de Catalunya finança aquest projecte amb una subvenció de 382.419,32 euros.