Terrassa s'adhereix a la Setmana de sensibilització sobre els riscos del consum d'alcohol

L'Ajuntament i les entitats han organitzat activitats i accions comunicatives

imatge de la campanyaL'Ajuntament de Terrassa, a través del Servei de Salut i Comunitat, i les entitats i serveis de la ciutat que treballen amb les drogodependències, en el marc del Pla local de drogues, han programat un seguit d'activitats i accions comunicatives amb motiu de la Setmana de sensibilització sobre els riscos associats al consum d'alcohol, que impulsa la Generalitat de Catalunya i se celebra del 12 al 18 de novembre.

La Setmana de sensibilització sobre els riscos associats al consum d'alcohol, que enguany arriba a la cinquena edició, es programa sempre al voltant del Dia Mundial sense alcohol (15 de novembre) i té com a objectiu conscienciar i sensibilitzar la ciutadania sobre els riscos que el consum d'alcohol té sobre la nostra salut i per a terceres persones, especialment familiars i amics. D'aquesta manera es vol cridar l'atenció sobre els perills d'una pràctica que gaudeix d'àmplia acceptació social com és beure alcohol. El lema de la campanya d'enguany és "L'alcohol és responsabilitat de tothom", posant l'accent en la prevenció comunitària.

Les activitats programades a Terrassa són les següents:

Cicle de showcookings de begudes saludables i còctels sense alcohol, a càrrec de la xef M. Pilar Ibern, i organitzats per l'Ajuntament de Terrassa. En aquest tallers s'elaboraran en directe diverses begudes amb la finalitat d'oferir propostes variades que siguin atractives pels diversos tipus de públic (familiar, adults i gent gran) amb productes naturals i de temporada, incloent fruites i espècies, i amb degustació final per totes les persones assistents. Es faran tres sessions:

  • 13 de novembre, 17 h. Complex Municipal Els Telers (c/ Sant Idelfons 8).
  • 14 de novembre, 18 h. Plaça Vella
  • 15 de novembre, 11 h. Mercat de l a Independència

Estand informatiu de l'Associació Alba a la Plaça Dr Robert 1 (davant la seu de l'entitat), dijous 15 de novembre de 10.30 a 13 h.

Xerrada "Síndrome Alcohòlica Fetal: una realitat oculta", a càrrec de Núria Beltran, mare adoptiva d'una persona afectada i membre de l'Associació de Famílies Afectades per la Síndrome Alcohòlica Fetal. Dijous 15 de novembre a les 18 h a la BD6. Organitzada pel CAP Terrassa Nord i l'associació AIDE

A més d'aquestes activitats hi haurà també diverses accions comunicatives i de sensibilització al voltant de la Setmana de Sensibilització sobre els riscos associats al consum d'alcohol. L'Ajuntament ha editat un cartell amb dos missatges principals: "Veus el que beus? L'alcohol és responsabilitat de tothom" i "Alcohol, com menys millor". El mateix cartell inclou diversos consells i missatges en aquesta línia, sobre la imatge d'una copa gairebé buida.

També s'ha produït un breu vídeo adreçat a la comunitat educativa, particularment a centres d'educació secundària i batxillerat. El vídeo, que tracta sobre la prevenció del consum d'alcohol i dels riscos associats, s'emmarca en el projecte "¿Enganchados?" de l'associació ALBA. La primera part del vídeo ja es pot veure al canal Youtube del projecte (https://youtu.be/YRXNaGQmo7M) i la segona es publicarà el dia 14. Els enllaços es difondran als centres d'educació secundària juntament amb una proposta de dinàmica associada per treballar a les aules la prevenció del consum abusiu d'alcohol i els riscos associats.