Més d'un centenar d'intervencions registrades per l'episodi de pluja i acumulació d'aigua

El Pla d'Emergència Municipal continua activat fins que totes les incidències estiguin controlades i es normalitzi la situació a la ciutat

plujaEl Pla d'Emergència Municipal, activat en fase d'alerta des d'ahir arrel de l'episodi d'intensa pluja i risc d'intensitat i acumulació d'aigua, continua activat. Fins a les 15 h d'avui, s'han registrat més d'un centenar d'actuacions per part dels serveis municipals i dels cossos de seguretat, que estan actuant i intervenint per tal que les afectacions siguin solucionades i recuperar la normalitat a la ciutat.

Les actuacions registrades des d'ahir van des de talls de trànsit i de transport públic, talls de subministrament elèctric, tapes de clavegueram aixecades, esllavissades de terres i arbres caiguts, entre d'altres. La majoria es van produir durant el matí i el migdia, quan la intensitat de pluja va ser més alta, i la resta s'han anat registrant posteriorment quan s'han avaluat els danys i les intervencions a realitzar. Els serveis municipals i de seguretat continuen treballant a hores d'ara per atendre totes les incidències rebudes.

La mobilitat i l'estat dels carrers de la ciutat està centrant bona part de les actuacions realitzades per part dels equips del Servei de Gestió de l'Espai Públic, que han intervingut, ja sigui d'ofici o per avisos rebuts per part de Policia Municipal o els serveis d'emergències.

 

Talls de trànsit

Durant el dia d'ahir es van produir talls de trànsit a l'avinguda del Vallès, on uns trams de vorera van patir enfonsaments. L'avinguda es va tallar en sentit descendent, entre els carrers de Matagalls i d'Extremadura, un tall que encara es manté avui. També es va tallar al trànsit en el vial est, sota el pont de la carretera de Rubí, però avui ja s'ha restablert la circulació. A causa d'aquest tall, la Línia 10 d'autobusos no va poder accedir a les Fonts durant algunes hores. Las parades de la L5, "Salesians" i "Watt", direcció al centre de la ciutat, també van quedar fora de servei durant unes hores degut a l'aigua acumulada a la zona de les parades. Avui, ja estan actives amb total normalitat.

També van patir les inclemències de la intensa pluja diversos grups semafòrics de la ciutat, ja sigui per talls del subministrament elèctric o per avaries. Progressivament, els grups afectats han anat recuperant el seu funcionament des d'ahir a la tarda.

 

Una trentena de sortides de Policia Municipal

Pel que fa a Policia Municipal, des d'ahir ha realitzat més de 30 serveis relacionats amb la forta pluja caiguda. Des de primera hora del matí, a la Prefectura es van començar a rebre trucades per incidències, com tapes de clavegueram aixecades a l'avinguda del Vallès i al polígon de Santa Margarida, que van arribar a provocar algun accident de trànsit sense conseqüències. L'acumulació d'aigua a diversos punts de la ciutat va ser un altre dels motius de trucades a la Policia Municipal, com al carrer de Maria Auxiliadora, davant del col·legi dels Salesians; a l'avinguda de Joaquim de Sagrera, prop de la ronda de Ponent; així com al carrer de Colom i al carrer de Dom Bosco, entre d'altres.

A sectors com Les Martines, Can Gonteres i Can Palet de Vista Alegre es van produir diversos despreniments de terres, esvorancs, caigudes de murs i caigudes d'arbres i branques, etc. Un camió va quedar atrapat al camí de la Carena de Mas Bellver i una grua va haver d'intervenir per treure'l, mentre els agents de Policia Municipal regulaven el transit. Pel que fa als despreniments, Policia Municipal ha anat donant avís als serveis municipals encarregats d'intervenir, i ha realitzat les tasques de talls i regulació del trànsit que han estat necessaris, des d'ahir. Tècnics d'inspecció del servei d'Urbanisme han estat durant el dia d'avui atenent les incidències rebudes i les que es van registrant per valorar-ne la intervenció.

Cap a les 16.40 h, la Policia Municipal va rebre una trucada informant que s'havia enfonsat part de la part de la vorera a avinguda del Vallès, i que una persona havia resultat ferida amb diverses contusions. Una ambulància va traslladar a aquesta persona a Hospital de Terrassa. Els agents van desviar el trànsit a la zona.

Altres intervencions de Policia Municipal van ser per respondre a avisos i trucades rebudes al respecte d'inundacions a habitatges, caigudes de murs de contenció i despreniments de terres a d'altres punts de la ciutat. En totes les intervencions, els agents desplaçats es van fer càrrec de regular el trànsit, restringir els accessos per mantenir la seguretat, regulació, tall o desviament de la circulació, així com per avisar a altres cossos de seguretat, com el de Bombers, o donar avís als serveis municipals corresponents, com el Servei de Gestió de l'Espai Públic.

 

Avaria del subministrament elèctric

Els talls o la manca de subministrament elèctric va ser un altre de les conseqüències de la pluja d'ahir. Així, es van registrar avaries als barris de Ca n'Aurell, Sant Pere, alguns carrers del Centre i del Segle XX, que van patir talls i afectacions diverses durant la tarda. Progressivament es van anar restablint els subministraments, sense cap més incidències destacades.

 

Equipaments municipals afectats

El Mercat de la Independència és un dels equipaments municipals que va patir també la forta pluja, que va ocasionar filtracions a la coberta de l'edifici. L'Ajuntament ja ha informat que intervindrà de manera urgent per solucionar aquests problemes de filtracions, que es van veure agreujats ahir per la intensitat de l'aiguat. Pel que fa a la Biblioteca del Districte 4, que ahir a la tarda va tancar per motius de seguretat, avui ha obert amb total normalitat. A causa de l'aiguat, el sistema elèctric i els conductes de l'aire condicionat havien resultat afectats.

Un dels despreniments de sorra que va provocar la pluja ahir a diferents punts de la ciutat, es va produir a les instal·lacions de la Zona Esportiva Municipal de Can Jofresa. A causa del despreniment de part del talús d'una zona propera a la pista poliesportiva, s'ha restringit el seu ús. A causa d'això, i per la previsió de pluges per aquest cap de setmana, s'ha suspès el Cros de Terrassa, que s'havia de celebrar dissabte i diumenge, organitzat pel Consell Esportiu del Vallès Occidental, en aquestes instal·lacions.