La Festa Major proposa un programa musical eclèctic amb actuacions per a tot tipus de públic i apostant per la bona música local

En la programació destaquen, a més dels artistes locals, alguns noms consolidats del panorama musical espanyol com José Luis Perales i Edurne

Cartell Festa Major 2016 editatL'oferta musical de la Festa Major de Terrassa tornarà a portar a la ciutat un ampli ventall d'artistes i actuacions destinades a tot tipus de públic. Al protagonisme que enguany tindran els artistes i grups locals, cal afegir-hi el de noms destacats del panorama musical, com José Luis Perales, Edurne, la Nova Trinca o la Salseta del Poble Sec, entre d'altres. L'Ajuntament ha tancat una programació amb prop d'un centenar d'actuacions que abarca diferents estils musicals, tot tenint en compte les diverses preferències de la ciutadania i amb la intenció que tothom trobi el seu espai.

Algunes de les actuacions més destacades són les que protagonitzaran el cantautor José Luis Perales, que dissabte de Festa Major presentarà a la plaça Nova el seu últim treball "Calma". El mateix escenari on divendres, tindrà lloc la tradicional Nit de Gospel, amb les actuacions de Singfonics, Tons & Sons i Gospel Vallès i on els terrassencs Doctor Prats presentaran, en aquest cas diumenge, el seu disc "Aham Sigah".

El Parc dels Catalans, un espai que per les seves dimensions acull tradicionalment els concerts de gran format de la Festa Major, acollirà divendres de Festa Major les actuacions dels terrassencs Sense Sal, amb el seu nou disc "Crida amb mi", i dissabte presentarà a la cantant Edurne, que presentarà el seu darrer àlbum d'estudi "Adrenalina". I diumenge arribarà un to més festiu amb la música de la Nova Trinca.

Un altre dels escenaris centrals de la Festa Major de Terrassa, la plaça Vella, acollirà divendres de Festa Major les actuacions de Marina BBFace&The Beatroots. La banda presentarà el seu primer treball discogràfic "Stil Beating", ple de funk, energia i ritmes trepidants. Dissabte pujarà a l'escenari el ritme inconfusible de la Salseta del Poble Sec, amb els seus temes d'ahir, d'avui i de sempre per ballar i cantar al ritme de la Festa Major. Diumenge, aquest mateix espai serà l'escenari de les actuacions d'artistes com la terrassenca Gemma Humet, amb la presentació del nou disc "Si canto enrere", The Soul Beams, la nova promesa terrassenca del Soul, o els The Excitements, que presentaran "Breaking the rule". A la plaça Vella també es podrà gaudir de les actuacions del Cor Montserrat, que enguany celebra el seu 50é aniversari, o de la Banda de Terrassa, que celebrarà els seus 15 anys d'història fent un repàs als temes més representatius del seu repertori conjugat amb la interpretació de les músiques de la Festa Major de Terrassa.

També el Raval de Montserrat acollirà actuacions de diferents formats. Així, per aquest escenari passaran l'Orquestra de Cambra Terrassa 48 o els Amics de l'Òpera i la Sarsuela de Terrassa.

Un altre espai emblemàtic de la ciutat que serà escenari d'algunes actuacions musicals durant els dies de la Festa Major és la Casa Alegre de Sagrera, on es podrà gaudir de la música de Gospelins, la Societat Coral Joventut Terrassenca, Massa Coral o la Coral Nova Ègara. També serà a la Casa Alegre de Sagrera a on el cantautor terrassenc Miquel Pujadó, acompanyat de Joan Pera, presentarà el seu treball "Poemes de capçalera", una passejada per la poesia catalana de tots els temps, amanida amb una bona dosi d'humor i acompanyada dels músics Joan Humet i Manel López.

Aquests són només alguns dels noms que passaran per Terrassa amb motiu duna Festa Major 2016 que omplirà de música a molts indrets de la ciutat que, com ja és habitual, proposaran propostes de perfils molt diferents. Una programació en la que els artistes i formacions locals tenen un pes molt important, acompanyats de noms consagrats dins el panorama musical nacional i internacional. Una oferta a la que cal sumar també la programació musical d'espais com la plaça Didó, el Vapor Ventalló o el Jove que, un cop més, es reservaran l'oferta musical més punyent i innovadora. Tot plegat, amb l'objectiu que tothom pugui gaudir de la música i del bon ambient de Festa Major als carrers de la ciutat.