Terrassa celebra Sant Jordi al carrer amb diverses activitats i 287 parades

L'Ajuntament ha organitzat diferents actes al voltant de la Diada de Sant Jordi

Diada Sant Jordi plaça VellaL'Ajuntament de Terrassa, a través de diferents àrees i serveis municipals, ha organitzat un ampli programa d'activitats per celebrar a la ciutat la Diada de Sant Jordi el proper dilluns, 23 d'abril. Enguany, el fet que la Diada es celebri en dilluns fa que moltes activitats comencin el dissabte 21 i s'allarguin fins al dilluns 23. La Diada d'enguany s'espera multitudinària, amb un total de 287 parades de venda de llibres i de roses instal·lades arreu de la ciutat i un conjunt d'activitats organitzades pel consistori i per diferents entitats ciutadanes. Entre les més destacades cal remarcar la celebració del Festival Didó de Música i Titelles de Terrassa el dissabte 21 d'11.30 a 20 h a la plaça Vella i a la Sala Maria Plans, la 37a Diada dels Bastoners de Terrassa el diumenge dia 22 que inclourà una cercavila a les 11 h i una Ballada de Bastons a la plaça Vella a les 12 h i, també a les 12 h de diumenge, la 62a Festa de la Poesia a l'Ateneu Terrassenc. Els actes més destacats de la Diada de Sant Jordi seran la Ballada de Bastoners i l'exhibició castellera, amb els Minyons de Terrassa i els Castellers de Terrassa, a la plaça Vella, a les 18.45 i a les 19.30 h, respectivament. Ja es poden consultar la totalitat de les activitats previstes a la pàgina web municipal: http://www.terrassa.cat/sant-jordi.

278 parades de llibres i roses

L'Ajuntament ha autoritzat enguany un total de 287 punts de venda, una més que l'any passat. De les parades autoritzades, 169 seran de roses, 31 de llibres i les 87 restants seran mixtes (llibres i roses). Per ubicació, la majoria es concentren al Centre i la Rambla d'Ègara, destacant punts tradicionals com la plaça Vella (19), l'eix carrer Major - Portal de Sant Roc (16), el Raval de Montserrat (27) i la Rambla d'Ègara (26). També hi haurà parades a espais com la plaça del Progrés (10) o el carrer de la Font Vella (9). Fora d'aquesta zona, els llocs amb una major concentració de parades es donarà a les vies principals, com el Passeig del Vint-i-dos de Juliol, la rambla de Francesc Macià, les avingudes de l'Abat Marcet, Barcelona o Béjar.

Programació especial a la ràdio i la televisió municipals

La Ràdio Municipal de Terrassa i Canal Terrassa Vallès han preparat per dilluns un programa especial d'"El Submarí" d'11 a 13 h, conduït per Mariona Tomàs; i un Especial Sant Jordi, de 17 a 19 h, conduït per Oriol Carreras. Ambdós programes, emmarcats dins de la celebració del 20è aniversari de la Ràdio Municipal de Terrassa, instal·laran un escenari al Raval de Montserrat, davant de l'atri de l'Ajuntament, i s'emetran de manera simultània a la ràdio i a la televisió municipals, amb entrevistes, recomanacions i connexions en directe amb diferents punts de la ciutat. També els podreu seguir a les xarxes socials amb l'etiqueta #SantJordiTRS.

Activitats a les biblioteques

Des del 12 d'abril, a totes les biblioteques de la ciutat s'han anat realitzant mostres i presentacions de les novetats de Sant Jordi, tant per a adults com per a infants. Trobareu totes les activitats organitzades per les biblioteques públiques de la BCT Xarxa al següent enllaç: http://www.terrassa.cat/sant-jordi-biblioteques.

Per sisè any consecutiu, algunes biblioteques públiques de la ciutat (BD2, BD4, BD5 i BD6) se sumen, el dissabte 21 d'abril, a la "Revetlla de Sant Jordi", la festa de la lectura, un preludi festiu per gaudir de la Diada de manera avançada. D'aquesta manera, la BCT Xarxa s'afegeix a aquesta celebració, organitzada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que s'ha consolidat com una convocatòria singular en què les biblioteques s'omplen de propostes culturals per a tothom i fan una jornada de portes obertes festiva, entorn del llibre, la lectura i les biblioteques.

La programació a la BCT Xarxa de la Revetlla de Sant Jordi és la següent:

BD2
11 h: Inauguració del nou fons especial l'"Aprenentatge d'Idiomes", que acollirà la BD2 amb la missió de posar a l'abast de tothom els documents necessaris per aprendre un idioma nou, o millorar-ne un de conegut. El fons està compost per diccionaris, diccionaris de sinònims, diccionaris traductors, gramàtiques, llibres d'estudiants, lectures graduades, lectura fàcil, audiollibres i webs d'autoaprenentatge d'idiomes, en suport paper i digital. Tot el fons està identificat amb la icona que representa la lletra "A" amb diferents accents que simbolitza la diversitat de llengües.

11.30 h: Lectura del poema "La Poesia", de Marc Granell, en diferents llengües i concert amb la Coral de la Parròquia de Sant Cristòfol. En finalitzar el concert hi haurà un petit vermut al jardí de la biblioteca.

BD4
11 h: Tastet musical amb la Coral El Cim i un vermut per celebrar la Diada.
12.30 h: Batucada a càrrec de So-m Maurina.

BD5
12 h: Concert a càrrec de la Coral d'adults de l'ESMUT (Espai Musical de Terrassa).

BD6
Revetlla de Sant Jordi a la plaça de la República:

10 h - Visita de la Colla de Diables de Sant Pere Nord.

10.30 h - Contes de Sant Jordi, a càrrec del grup Vet Aquí Què. Activitat organitzada conjuntament pel Casal de la Gent Gran de Sant Pere Nord, l'Associació Grup  Sardanista Sant Pere Nord, l'Agrupació folklòrica Amunt i Crits i la BD6.

11 h - Xocolatada infantil.

11.30 h - Tallers infantils amb la col·laboració de Bon Preu-Esclat i el Grup de Diables de Sant Pere Nord.

12 h - Ballada intergeneracional de sardanes

Durant la Revetlla serà possible seguir l'activitat de les biblioteques a través de les xarxes socials amb l'etiqueta #revetllasantjordi.

Activitats del Museu de Terrassa

El Museu de Terrassa organitza la sessió de titelles "Per Sant Jordi, la llegenda del drac", dins del cicle d'activitats infantils La mainada al Museu, adreçat a infants de tres a sis anys. L'activitat tindrà lloc al Castell Cartoixa de Vallparadís a les 17.30 h.