L'Ajuntament reforça el dispositiu de neteja per respondre a les necessitats de les festes de Nadal

Eco-Equip ha contractat 55 persones, 36 per a la recollida de residus i 19 per a neteja viària

En l'època de Nadal coincideix habitualment un increment de la producció dels residus amb els reajustaments propis del servei necessaris per al gaudi dels dies festius per part dels treballadors i les treballadores. Per aquest motiu, es fa imprescindible l'elaboració d'un pla específic per garantir que el servei de neteja i recollida de residus es continua prestant de la millor manera possible. Per això, l'empresa municipal encarregada d'aquestes funcions, Eco-Equip, ha fet un reforç del personal durant aquesta campanya nadalenca. Per assegurar el compliment de les freqüències i reforçar els serveis, ha contractat temporalment un total de 55 persones, 36 de les quals seran destinades al servei de recollida de residus i les 19 restants al servei de neteja viària.

Aquestes incorporacions permetran substituir el personal de l'empresa que gaudeixi d'alguns dies festius durant aquest període i al mateix temps comptar amb recursos per fer els reforços en moments puntuals. Amb aquest increment temporal de la plantilla, l'empresa pot comptar amb entre 10 i 20 operaris addicionals en les jornades dels dies d'una major necessitat, que fonamentalment són el 23, 24, 25, 31 de desembre i l'1, 2, 5, 6 i 7 de gener.

El pla preveu tant el manteniment de les freqüències de recollida habituals, com l'increment d'aquestes freqüències en moments puntuals i en fraccions concretes. Per exemple, els contenidors de cartó es buidaran els dies 6 i el 7 de gener -al marge de la freqüència habitual- i en alguns casos s'intentarà fer dues vegades en el mateix dia. Igualment, la recollida porta a porta dels comerços també s'intensificarà, tant al centre de la ciutat com a la resta de barris. De la mateixa manera, la recollida de la fracció de resta i la d'orgànica també es reforçarà, en aquest cas, els dies 25 i 26 de desembre i l'1 i 2 de gener. I, finalment, pel que fa al vidre, l'increment de la freqüència es produirà el 24 i el 31 de desembre i el 6 de gener.

 

Consells per a un Nadal sostenible

Però per poder garantir que la ciutat es mantingui en les millors condicions i aconseguir els millors resultats, és necessari que la ciutadania estigui conscienciada i que tingui una cura especial en la reducció dels residus i en el consum responsable en aquestes dates. Per aquest motiu, des de l'Ajuntament també es donen consells per viure el Nadal d'una manera tan sostenible com sigui possible.

Residus

Evita embolcalls innecessaris per als regals

Vés a comprar amb bossa reutilitzable, cistell o carret de compra
Separa cada fracció i procura no llençar tots els residus el mateix dia per no saturar els contenidors

Verd Nadalenc

Compra un arbre de Nadal procedent d'un viver controlat

Passades les festes, deixa'l al costat del contenidor de matèria orgànica per tal de fer-ne compost
Evita utilitzar molsa, grèvol, galzeran, boix, càdec i savina
Pots emprar fulles seques, sorra, serradures, escorça i materials reciclats

Malbaratament alimentari

Organitza bé els menús i planifica les compres per evitar llençar el menjar

Recorda que hi ha persones amb mancances alimentàries i que pots fer aportacions d'aliments a entitats com El Rebost

Joguines

Evita les joguines sexistes i bèl·liques i tria les que potenciïn la cooperació i el joc en comú

Valora els continguts educatius dels jocs

Mobilitat

Sempre que puguis, fes servir el transport públic i vés amb bicicleta i a peu

Consells i recomanacions de mobilitat
Parkings

Consum

Evita les compres compulsives

Fes un consum responsable, solidari i just
Utilitza la taifa a l'hora d'anar a comprar i redueix l'ús d'envasos i bosses de plàstic

Energia

Evita el consum energètic elevat
No utilitzis més il·luminació i calefacció de les que necessitis