L'Ajuntament posa en marxa nous canvis per reordenar el trànsit al Centre la ciutat

Es reforça la campanya informativa coincidint amb l'inici del curs escolar

Amb el canvi de sentit dels carrers del Vall, del Col·legi i del Portal Nou, que seran una realitat dijous, 5 de setembre, i el del carrer de Sant Cristòfol, que es completarà entre dijous i divendres de la propera setmana, l'Ajuntament de Terrassa donarà continuïtat a les accions recollides en la del Pla de Reordenació de la Mobilitat en l'àmbit central de Terrassa, iniciat el mes de juliol. Amb aquestes actuacions es creen noves rutes per facilitar els transports i serveis, així com itineraris alternatius que permetin accedir a les escoles i als pàrquings de la zona (Plaça Vella, Plaça del Progrés i Raval de Montserrat).

Amb aquesta reordenació del trànsit s'avança cap a l'establiment d'una Zona de Baixes Emissions, tal i com contempla al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible 2016-21 i el Pla de Millora de la Qualitat de l'Aire 2015-20. D'aquesta manera s'assignarà més espai per als vianants, la bicicleta i el transport públic, amb els conseqüents canvis en els hàbits de la mobilitat a la ciutat. Tots aquests canvis tindran continuïtat a principis de 2020 fins aconseguir doblar el que s'ha vianalitzat al centre durant els darrers 20 anys.

Dijous, 5 de setembre, ja seran efectius el canvis de sentit als següents carrers:

  • Carrer del Vall, dos trams afectats: en direcció al Portal Nou, entre els carrers del Col·legi i de la Rutlla, i en direcció a la Rambla d'Ègara, entre els carrers del Col·legi i de Cisterna.
  • Carrer del Col·legi, entre els carrers del doctor Cabanes i del Vall.
  • Carrer del Portal Nou, entre els carrers de la Rutlla i de Baldrich.
  • Carrer de Sant Cristòfol, entre els carrers de Sant Pau i de Garcia Humet (entre dijous i divendres).

Pel que fa a la distribució urbana de mercaderies a l'illa de vianants, es facilitarà una ruta d'entrada als vehicles de càrrega i descàrrega pels carrers del doctor Cabanes i del Col·legi. La ruta de sortida es farà pels carrers de l'Església, del Portal Nou i de Baldrich. L'objectiu d'aquesta mesura és afavorir la sortida de vehicles d'aquest sector en direcció a la plaça del Doctor Robert.

Aquestes actuacions donen continuïtat a les realitzades al Portal de Sant Roc i als carrers del doctor Cabanes, Vinyals i Cisterna. D'aquesta manera, s'avança cap a la vianalització de la superfície del Portal de Sant Roc, afavorint els desplaçaments a peu.

Recordem que entre juliol i agost ja es van posar en marxa mesures com el doble sentit del carrer del Doctor Cabanes, entre els carrers de la Cisterna i la Rambla d'Ègara; el canvi de sentit del carrer de Miquel Vives, entre la Rambla Sant Nebridi i el carrer de la Igualtat; el tancament del carrer de Vinyals, entre el Portal de Sant Roc i el carrer del Doctor Cabanes; el tancament del carrer de la Cisterna, entre els carrer de l'Iscle Soler i el Portal de Sant Roc; i el sentit únic del pont del Cementiri Vell, en sentit cap al Centre; i del carrer de Sant Marian, en direcció a la plaça Nova, entre els carrers de Topete i de Baldrich.

 

Campanya informativa

Amb motiu de l'inici del curs escolar, l'Ajuntament reforçarà la informació al veïnat dels carrers objecte de canvis en la mobilitat i a les persones conductores de les mesures adoptades a l'agost i de les que es duran a terme a principis de setembre per reordenar el trànsit en l'àmbit central de la ciutat. S'han repartit fulls informatius a les bústies dels habitatges dels carrers directament afectats i es distribuiran 7.000 més entre les persones conductores a les cruïlles de la zona i també a les Oficines d'Atenció Ciutadana (OAC). A més, s'han editat 1.500 cartells i se'n farà difusió a mitjans de comunicació local, així com a les xarxes socials, panells informatius i webs municipals. També s'han desenvolupat altres accions informatives específiques dirigides a col·lectius com escoles i comerciants de la zona.

D'altra banda, l'Ajuntament convida a la ciutadania i a les entitats a una sessió informativa on s'explicaran les millores de mobilitat que s'estan implantant al Centre i els beneficis que comportarà l'establiment d'una Zona de Baixes Emissions. La sessió tindrà lloc el 9 de setembre, a la Sala d'actes de la BCT (passeig de les Lletres, 1), a les 18.30h.