L'Ajuntament dona suport a la candidatura de Barcelona per acollir l'Agència Europea del Medicament

Terrassa i les ciutats que l'envolten configuren l'àrea hospitalària amb major capacitat de Catalunya

Ajuntament de TerrassaEl tinent d'alcalde de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació de l'Ajuntament de Terrassa, Miquel Sàmper, va participar ahir a la tarda a l'acte de presentació i lectura del manifest de suport ciutadà a la candidatura de Barcelona per acollir l'Agència Europea del Medicament (coneguda internacionalment per les seves sigles en anglès EMA - European Medicines Agency).

El tinent d'alcalde va assistir a l'acte en representació municipal després que la Junta de Portaveus va acordar en la seva darrera sessió donar suport a la ciutat de Barcelona perquè pugui acollir la nova seu de l'EMA, ja que Terrassa, juntament amb les ciutats que l'envolten com Sabadell, Cerdanyola, Sant Cugat del Vallès o Rubí, configuren l'àrea hospitalària de major capacitat de Catalunya amb l'Hospital de Terrassa, l'Hospital Universitari MútuaTerrassa, el Parc Taulí de Sabadell o l'Hospital General de Catalunya.

L'EMA és una agència de la Unió Europea que té per objectiu contribuir a la protecció de la salut pública i animal tot assegurant que els medicaments per a ús humà i veterinari siguin segurs, eficaços i d'alta qualitat. En aquest sentit, una de les conseqüències del brexit ha estat la necessitat de traslladar les dependències de l'EMA de Londres a una nova ubicació dins l'àmbit de la Unió. Per aquest motiu, la ciutat de Barcelona, però també Terrassa, Catalunya i l'Estat espanyol han mostrat un especial interès estratègic perquè aquesta agència internacional s'ubiqui en el nostre territori.

A partir de l'anunci sobre la necessitat de traslladar l'agència, la ciutat de Barcelona va iniciar gestions institucionals per tal de postular-se com a ferma candidata a acollir la nova seu. El resultat d'aquestes gestions va ser un acord que alineava els governs de l'Estat, Catalunya i Barcelona per tal que l'única candidatura espanyola presentada a Brussel·les fos la de la capital catalana, que davant seu tindrà ciutats competidores que també aspiren a acollir la nova seu de l'EMA com Copenhaguen, Amsterdam, Estocolm, Viena o Berlín.

Durant l'acte, que es va celebrar ahir al Paranimf de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, l'actor Josep Maria Pou, va llegir un manifest de suport a la candidatura signat per una vuitantena de personalitats del món científic, mèdic, intel·lectual i polític de l'Estat, com ara Bonaventura Clotet, Anna Veiga, Antoni Castells, Cristina Garmendia, Màrius Carol o Andreu Mas-Colell, entre d‘altres.