L'Ajuntament de Terrassa actuarà d'urgència per solucionar els problemes de filtracions d'aigua al Mercat de la Independència

Les fortes pluges que han afectat la ciutat avui han agreujat els problemes de filtracions que pateix la coberta d'aquest edifici patrimonial

Mercat de la IndependènciaL'Ajuntament de Terrassa realitzarà un seguit d'actuacions d'urgència per solucionar els problemes de filtracions d'aigua al Mercat de la Independència. Les intenses pluges que han afectat la ciutat en les darreres hores han agreujat el deteriorament que pateix una part de la coberta de l'edifici i que ha provocat l'entrada d'aigua en algunes zones del Mercat.

Davant d'aquesta situació, i amb caràcter d'urgència, l'Ajuntament de Terrassa ha pres diferents mesures per tal de minimitzar els danys ocasionats per la pluja, així com per protegir les parades afectades. A més, s'ha incrementat el servei de neteja a l'edifici per mantenir el recinte en les millors condicions possibles per als  professionals i els clients i evitar, així, possibles accidents. Al marge d'aquestes mesures puntuals i de caràcter urgent, l'Ajuntament durà a terme també una anàlisi de la situació actual de les cobertes dels edificis catalogats com a elements patrimonials de la ciutat, per determinar-ne el seu estat i planificar les actuacions pertinents en aquells casos que sigui necessari.

L'Ajuntament de Terrassa realitza de forma regular diferents accions de manteniment a l'edifici, com la que es va iniciar el passat dilluns per reparar les filtracions que havien aparegut en algunes zones de la coberta. 

La BD4, tancada

La Biblioteca del Districte 4 romandrà tancada aquesta tarda per motius de seguretat, ja que a causa de l'aiguat d'aquest matí, ha resultat afectat el sistema elèctric i els conductes de l'aire condicionat. Els serveis municipals treballen en la reparació dels sistemes de subministrament per poder reobrir l'equipament al més aviat possible.

El Pla d'Emergència Municipal continua activat en fase d'alerta. Els serveis municipals han registrat totes les actuacions realitzades des d'aquesta nit a la ciutat. A primera hora de la tarda s'havien registrat prop d'una cinquantena actuacions a tota la ciutat, que van des d'afectacions al trànsit i al transport públic, talls de subministrament elèctric, tapes de clavegueram aixecades, esllavissades de terres i arbres caiguts, entre d'altres. Els serveis municipals i de seguretat continuen treballant a hores d'ara per intentar restablir la normalitat, en la mesura del possible, i atendre totes les incidències rebudes i que es van rebent.