Els participants de la Pedalada de la Setmana de la Mobilitat formaran de nou una gran bicicleta humana

La previsió és que unes 500 persones recorrin diumenge els 8 km del circuit

L'acte més popular de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2018 és la Pedalada, que se celebrarà el proper diumenge, 23 de setembre, a partir de les 10.30 h. Es tracta d'una activitat festiva i no competitiva, on s'espera la participació d'unes 500 persones que recorreran en grup els 8 km del circuit urbà dissenyat amb sortida i arribada a la plaça Nova. El recorregut passarà per la Rambla d'Ègara, l'avinguda de l'Abat Marcet, la rambla de Francesc Macià, l'avinguda de Jaume I, la carretera de Castellar, l'avinguda de Jacquard, el carrer del Puig Novell i el carrer de Baldrich, per tornar a la plaça Nova, a les 12.30 h, aproximadament. L'itinerari està pensat per a ciclistes de totes les edats i plantejat com una activitat que té un caràcter lúdic i festiu. La inscripció és gratuïta i es farà al mateix lloc de l'inici de la Pedalada, a partir de les 9.30 h.

Com és tradicional, a les 10.30 h, l'hora prevista de la sortida, els participants que ho desitgin podran participar en la "Imatge de la Bicicleta Humana", una acció que consistirà en la realització d'un circuit gegant amb forma de bicicleta i que serà gravat i fotografiat des d'un punt elevat per tal d'obtenir una imatge d'impacte que vol captar el moviment de les dues rodes.

 

Una prova oberta a tothom

L'organització recorda que tots els nens i les nenes que hi participin amb la seva pròpia bicicleta han de poder anar en bici durant 8 km d'un circuit en el qual no hi ha grans pujades, però sí alguna rampa sostinguda. Els menors d'edat han de participar acompanyats d'un adult. Els participants rebran una ampolla d'aigua i una poma a l'arribada. També es regalarà una petita motxilla commemorativa de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2018.

Pel que fa a les afectacions a la mobilitat, s'aniran tallant i obrint els carrers del recorregut de la Pedalada en funció de la presència de participants.

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2018, que se celebra del 16 al 22 de setembre sota el lema "Combina i mou-te!", vol promoure els hàbits de mobilitat més segurs i saludables en els desplaçaments, ja siguin a peu, bicicleta, transport públic o vehicles elèctric. La Pedalada reuneix tots els ingredients per a la consecució d'aquest objectiu, ja que representa els valors que es volen consolidar: la reflexió sobre el model de mobilitat, la utilització de mitjans de transport més sostenibles o la recuperació de l'espai públic per a la ciutadania i pels usos cívics, entre d'altres.

L'activitat principal d'aquesta edició ha estat la presència de l'autobús sense conductor ÈRICA, que ha circulat per un tram del Parc de Vallparadís entre el 14 i el 18 de setembre, on els ciutadans i ciutadanes que han volgut, han pogut viure l'experiència. La iniciativa ha anat acompanyada d'una carpa on s'ha donat informació sobre com funcionen aquests vehicles autònoms i sobre els canvis de planificació urbanística i de mobilitat que comportarà, en un futur, la seva posada en funcionament.  Terrassa s'ha sumat així a la Gira Catalana del Bus Autònom, una iniciativa de l'Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) i el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.