Comença una actuació de millora a la rambla de Francesc Macià amb la plantació de 65 arbres

També s'ampliaran 120 escocells i s'instal·larà un nou sistema de reg

L'Ajuntament de Terrassa ha començat avui els treballs per condicionar el passeig central de la rambla de Francesc Macià amb la plantació de 65 arbres, l'ampliació de 120 escocells pel nou arbrat, la instal·lació d'un sistema de reg automatitzat i l'eliminació de tres arbres secs. Les obres afectaran tota la rambla, des de la plaça de l'Aigua fins a l'avinguda del Vallès. L'execució del projecte va a càrrec de l'empresa Infraestructura Serveis Obres Vallès S.L. i el pressupost d'adjudicació és de 111.446,49 euros. El termini d'execució previst és d'un mes.

El projecte, que forma part del programa d'actuacions Terrassa Barris en Marxa de millora de l'espai públic, inclou la reposició d'arbres que s'han fet malbé per plantar 65 unitats de dues varietats: 37 castanyers d'India (Aesculus Hippocastanum) i 28 de liquiàmbars (Liquidambar Styraciflua ‘Worplesdon'). Abans, però, es farà la instal·lació del sistema de reg per degoteig que, donada la longitud de la rambla de Francesc Macià, es realitzarà a partir de tres comptadors, dos d'existents pel reg d'altres zones verdes i un de nou, que s'instal·larà a l'inici de la rambla. Les obres comportaran l'obertura d'una rasa pel centre de la rambla i també a cinc dels encreuaments dels carrers, tot i que no comportaran una afectació important pel veïnat.

Pel que fa als escocells, es durà a terme l'ampliació de 120, del total de 250 que hi ha actualment, per tal de donar més espai als nous arbres i aconseguir que tots els que hi ha a la rambla de Francesc Macià tinguin la mateixa dimensió. A més, també es col·locarà una barrera antiarrels per evitar que aquestes creixin cap a la superfície i causin problemes en els paviments i altres estructures.