Avui s'inicia la formació del voluntariat LECXIT d'impuls a la lectura

El programa LECXIT s'emmarca en el Pla Educatiu d'Entorn

LECXITEls dies 23, 25 i 29 d'octubre i el dia 5 de novembre es fa a Terrassa la formació del voluntariat LECXIT, programa d'impuls a la lectura, dissenyat per la Fundació Jaume Bofill i promogut pel Servei d'Educació de l'Ajuntament de Terrassa i el Servei LIC (llengua, interculturalitat i cohesió social) del Servei Educatiu del Vallès Occidental II, Departament d'Ensenyament. S'emmarca en el Pla Educatiu d'Entorn, projecte comú entre les dues administracions.

En total, s'han organitzat 4 formacions per atendre un total d'entre 70 a 80 voluntaris i voluntàries. Tres d'elles van a càrrec de la Fundació Jaume Bofill i la restant a càrrec del Servei LIC del Departament d'Ensenyament.

L'objectiu de les formacions és facilitar al conjunt del voluntariat indicacions i pautes sobre el funcionament d'una sessió LECXIT, el tipus de material que es pot utilitzar i qüestions relatives a l'acompanyament i la relació amb l'infant.

El programa LECXIT consisteix en la trobada setmanal de parelles formades per un voluntari/a i un infant de primària que necessita millorar la seva comprensió lectora. La majoria de les persones voluntàries provenen d'instituts i tenen l'oportunitat de fer aprenentatge servei o servei comunitari a través d'aquesta activitat.

Els objectius del LECXIT són augmentar el gust per la lectura, millorar la comprensió lectora, prevenir l'absentisme escolar, fomentar l'educació en valors i el compromís social, millorar la integració i inclusió dels infants i afavorir el desenvolupament de l'alumnat en les àrees emocional, comunicativa i cognitives.

Les trobades s'organitzen en horari extraescolar, a 10 centres educatius de primària, i a 3 biblioteques públiques de la ciutat. Els punts LECXIT són els centres educatius Abat Marcet, Cultura Pràctica, Font de l'Alba, Francesc Aldea, Josep Ventalló, Marià Galí, Martí, Sala i Badrinas, Ramon Pont i Sant Llorenç i les biblioteques BD2, BD4 i BD6.

Els centres de secundària que deriven l'alumnat voluntari són: Aimerigues, Cavall Bernat, Cultura Pràctica, Goya, Joaquima de Vedruna, Martí, Montserrat Roig, Ègara, Nicolau Copèrnic, Ramon Pont, Santa Eulàlia i Terrassa.

 

Calendari de les sessions de formació:

A càrrec de la Fundació Jaume Bofill

Dimarts 23/10 de 15.30 a 19 h: a l'Institut Montserrat Roig (amb alumnat dels centres Aimerigues, Montserrat Roig, Nicolau Copèrnic i Terrassa).

Dijous 25/10 de 15.30 a 19 h: al Centre Cívic Municipal President Macià (amb alumnat d'ESO dels centres Cavall Bernat, Martí i Joaquima de Vedruna).

Dilluns 29/10 de 15.30 a 19 h: al Centre Cívic Municipal Montserrat Roig (amb alumnat dels centres Cultura Pràctica, Goya, Ègara, Ramon Pont i Santa Eulàlia).

A càrrec del Servei LIC

Dilluns 5/11 de 9.30 h a 13.30 h: a l'Institut Montserrat Roig amb alumnat de cicles formatius del mateix centre.