La Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat té la missió de millorar la qualitat ambiental, per oferir a la ciutadania un entorn urbà i natural saludable i segur, i garantir el manteniment dels ecosistemes. Alhora, el desenvolupament d'aquesta missió a escala local s'orienta a la millora de l'estat global del planeta, contribuint a la mitigació del canvi climàtic i a frenar la pèrdua de biodiversistat, entre d'altres. Intervé en el manteniment del medi natural, en la gestió integral del cicle de l'aigua i dels residus, en la millora de la qualitat de l'aire i la reducció del soroll, en l'estalvi d'energia i ús de les energies renovables, en la protecció de la salut ambiental, la seguretat alimentària i els animals domèstics, i en la difusió d'informació, sensibilització i educació ambiental.
 
El Sr. Carles Caballero Peña és el regidor d' Urbanisme, Medi Ambient, Sostenibilitat i Energia.
Al menú desplegable de l'esquerra, i als enllaços destacats trobareu la informació sobre Medi Ambient i Sostenibilitat.
 
 
Actualitat del Servei de Medi Ambient: 

28ª Setmana del Medi Ambient

En aquest edició s'inclouen algunes novetats com el campionat de videojoc «Sunset Planet Game», obert a totes les escoles i pensat per als alumnes de 5è i 6è de primària i pels estudiants de primer i segon d'ESO o  la primera edició del Concurs d'Instagram #setmanamedamtrs2019, on els guanyadors veuran publicades les seves fotos en el programa de la Setmana del Medi Ambient 2020 i, per últim, el geocaching que permetrà als participants descobrir l'Anella Verda i el seu entorn. 

Un dels objectius d'aquesta setmana, que s'emmarca dins la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny)  és aconseguir que sigui un punt d'inflexió per a la ciutadania pel que fa a la sensibilització, prevenció i coneixement per avançar en la millora de tots aquests aspectes des de l'acció local fins a la global.

El programa, que inclou activitats més lúdiques i festives amb altres més centrades en la divulgació de coneixements, es complementa amb tallers, conferències, sortides, visites guiades i la Festa del Medi Ambient, que se celebrarà el diumenge, 9 de juny, al Parc de Vallparadís.

Les activitats són gratuïtes, però per assistir a moltes d'elles cal realitzar una inscripció prèvia, tal com s'indica al programa d'activitats que podeu consultar més avall. 

Us convidem a participar-hi!