La Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat té la missió de millorar la qualitat ambiental, per oferir a la ciutadania un entorn urbà i natural saludable i segur, i garantir el manteniment dels ecosistemes. Alhora, el desenvolupament d'aquesta missió a escala local s'orienta a la millora de l'estat global del planeta, contribuint a la mitigació del canvi climàtic i a frenar la pèrdua de biodiversistat, entre d'altres. Intervé en el manteniment del medi natural, en la gestió integral del cicle de l'aigua i dels residus, en la millora de la qualitat de l'aire i la reducció del soroll, en l'estalvi d'energia i ús de les energies renovables, en la protecció de la salut ambiental, la seguretat alimentària i els animals domèstics, i en la difusió d'informació, sensibilització i educació ambiental.
 
El Sr. Carles Caballero Peña és el regidor d' Urbanisme, Medi Ambient, Sostenibilitat i Energia.
Al menú desplegable de l'esquerra, i als enllaços destacats trobareu la informació sobre Medi Ambient i Sostenibilitat.
 
 
Actualitat del Servei de Medi Ambient: 
26 03 2020

Ajornada la celebració del Let's Clean up

Els organitzadors de la campanya europea Let's Clean Up, que s'havia de celebrar  del 8 al 10 de maig,  l'han ajornat com a mesura preventiva davant la situació d'emergència provocada per la pandèmia del Covid-19, a l'espera que es fixi una nova data de celebració.

Tot i això, les inscripcions per participar en aquestes activitats queden obertes fins al 20 d'abril de 2020.

Aquesta iniciativa, que s'organitza a Europa, tracta de conscienciar la ciutadania sobre la quantitat de residus que es llencen a la natura de manera incontrolada i promoure accions de sensibilitzacions com la recollida d'escombraries a boscos, platges, rieres o qualsevol altre punt de la natural.

Més informació a :  Generalitat de Catalunya, Let's Clean Up

 

18 03 2020

Restriccions a l'Anella Verda

 

L'estat d'alarma decretat pel Govern espanyol el 14 de març de 2020  comporta tot un seguit de restriccions a l'hora de sortir al carrer, ja que queden limitades a les activitats de primera necessitat. Des d'aquest dia, fer esport a l'aire lliure o anar a passejar  està prohibit.

L'Ajuntament de Terrassa ha tancat temporalment parcs, places i zones de lleure i esbarjo. Aquesta mesura afecta la xarxa de camins de l'Anella Verda i el Centre d'Informació Ambiental Bonvilar (CIAB), com també totes les activitats que s'organitzen i que han quedat suspeses o bé ajornades fins a nou avís. En aquest sentit, la plantada d'arbres de la Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat de Terrassa (XEST) prevista per aquesta primavera s'ha traslladat a la tardor i, les activitats del programa escolar Apadrina i Aprenentatge i Servei han quedat cancel·lades.

El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac és un altre dels espais afectats per aquesta directiva, igual que el Parc de Vallparadís, el Parc del Nord o el Parc de Sant Jordi, entre d'altres.

16 03 2020

Ús dels guants per a la manipulació d'aliments

Recomanacions per a l'ús de guants en la manipulació d'aliments per a evitar riscos sanitaris i evitar problemes a les persones alèrgiques.

Hem d'evitar els guants de làtex, perquè, d'una banda, hi ha persones que són al·lèrgiques a aquesta substància i, de l'altra, hi pot haver transferència de proteïnes del làtex als aliments. El làtex presenta també reactivitat encreuada amb algunes fruites, com ara el kiwi, el plàtan l'advocat i la castanya. Així mateix, hem d'evitar, en general, els guants que continguin pols com a sistema de conservació, perquè, malgrat que habitualment aquesta pols és de midó vegetal, també pot passar als aliments.

Consulteu la pàgina web de la Generalitat de Catalunya per a veure  totes les recomanacions.

Podeu consultar tambè la pàgina de la Generalitat sobre el coronavirus a l'hora de manipular aliments.

 

16 03 2020

Ban anual de prevenció d'incendis forestals

L'alcalde de Terrassa dicta el ban anual de prevenció d'incendis forestals

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha dictat el ban anual de prevenció d'incendis forestals als boscos del terme municipal, que contempla actuacions generals per a tot l'any i actuacions concretes per al període de risc establert per la legislació i comprès entre el 15 de març i el 15 d'octubre. 

Podeu llegir la nota de premsa per a més informació.

06 03 2020

Jornada tècnica

Jornada tècnica: "Com integrar la fauna protegida a les edificacions i espais de la ciutat? "

 

 

  • Data: divendres 6 de març
  • Horari : de 10'30 a 15 hores
  • Lloc : Sala d'Actes de la Biblioteca Central de Terrassa
  • Adreçat a : Personal tècnic dels municipis del Vallès Occidental
  • Cal confirmació de l'assistència a : AreaUrbanismeiSostenibilitat@terrasssa.cat

 

 

 

26 02 2020

La Cecot i l'Ajuntament de Terrassa signen un conveni de col·laboració per fomentar la transició energètica a l'empresa

El regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat i Energia, Carles Caballero, i el president de la Cecot, Antoni Abad, han signat avui un conveni de col·laboració per fomentar la transició energètica a les empreses, de manera que s'accelerin aquests processos i s'estableixin aliances per cooperar en la sostenibilitat de la ciutat. Un dels objectius de l'Equip de Govern municipal és, precisament, impulsar aquesta transició cap a un model més sostenible, ampliant la xarxa d'instal·lacions fotovoltaiques per la producció d'energia verda i fent una aposta clara per les energies renovables.

 

28 01 2020

Terrassa s'adhereix a la Declaració del Plàstic d'Oslo

La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Terrassa ha aprovat aquesta tarda per unanimitat l'adhesió de l'Ajuntament a la Declaració del Plàstic d'Oslo.

Terrassa esdevé la primera ciutat catalana i tercera de l'Estat a adherir-se a la Declaració del Plàstic d'Oslo, un document que comporta el compromís d'aplicar mesures per reduir l'impacte dels plàstics al medi ambient. Podeu llegir tota la informació a la nota de premsa.

 

24 01 2020

La Generalitat aprova definitivament el projecte de l' Anella Verda de Terrassa

Amb l'aprovació definitiva de la Modificació puntual del POUM a l'àmbit de l'Anella Verda i del Pla Especial i Catàleg de Masies de l'Anella Verda, que ha fet  la Comissió Territorial d'Urbanisme de l'Arc Metropolità de Barcelona, de la Generalitat, Terrassa tanca un procés iniciat l'any 2012 com a proposta ciutadana que naixia per evitar la degradació de l'entorn natural i agrícola que hi ha des de l'entorn urbà fins als límits del terme municipal. Per a més informació podeu consultar la nota de premsa.

28 11 2019

Consell Municipal de Medi Ambient

 El passat dimarts 26 de novembre es va realitzar al Centre Cívic President Macià a les 18'30 hores, la reunió de constitució del Consell de Medi Ambient per aquest mandat. 


S'aprova donar continuïtat als 4 grups de treball actius al si del Consell : la Taula de l'Anella Verda, la Taula de Benestar Animal; la Taula de Residus i la Taula de Rieres, on poden participar les entitats i cutadans/anes que hi estiguin interessats.


La participació de la ciutadania és essencial pel desenvolupament de les polítiques ambientals, per aquest motiu es va crear el Consell Municipal de Medi Ambient, que estableix diferents mecanismes de col·laboració i participació perquè les entitats ciutadanes i els agents socials i econòmics, puguin opinar, proposar i compartir inquietuds, i fer-se corresponsables de els decisions. 

16 11 2019

Ruta guiada per l'Anella Verda

El proper dissabte 16 de novembre participa a la  ruta guiada: Descobreix l'itinerari ornitològic i les potencialitat agroecològiques de l'Anella Verda, un valor mediambiental per la ciutat. De 8:30 a 12:30 hores amb sortida des de l'Estació Renfe Terrassa Est.

Activitat en el marc del Programa Terrassa Cooperativa 2019 sota el lema #ESStemconstruint  una Terrassa Cooperativa que se celebra del 4 al 30 de novembre.

30 10 2019

Taller "Canvi climàtic: i tu, com el mires?"

 

El proper dijous 5 de novembre participa al taller "Canvi climàtic: i tu, com el mires?" a les 18h als Amics de les Arts.

Activitat en el marc del Programa Terrassa Cooperativa 2019 sota el lema #ESStemconstruint una Terrassa Cooperativa que se celebra del 4 al 30 de novembre.

29 10 2019

Reunió amb l'Observatori de l'Aigua

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart; acompanyat de la tinenta d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares; i del regidor d'Urbanisme, Carles Caballero; s'ha reunit amb una delegació de l'Observatori de l'Aigua de Terrassa encapçalada pel seu president, Juan Martínez, que ha presentat a l'alcalde els objectius i funcions d'aquest organisme.