La Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat té la missió de millorar la qualitat ambiental, per oferir a la ciutadania un entorn urbà i natural saludable i segur, i garantir el manteniment dels ecosistemes. Alhora, el desenvolupament d'aquesta missió a escala local s'orienta a la millora de l'estat global del planeta, contribuint a la mitigació del canvi climàtic i a frenar la pèrdua de biodiversistat, entre d'altres. Intervé en el manteniment del medi natural, en la gestió integral del cicle de l'aigua i dels residus, en la millora de la qualitat de l'aire i la reducció del soroll, en l'estalvi d'energia i ús de les energies renovables, en la protecció de la salut ambiental, la seguretat alimentària i els animals domèstics, i en la difusió d'informació, sensibilització i educació ambiental.
 
El Sr. Marc Armengol i Puig és el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat.
Al menú desplegable de l'esquerra, i als enllaços destacats trobareu la informació sobre Medi Ambient i Sostenibilitat.
 
 
Actualitat del Servei de Medi Ambient: 
 
01 02 2018

Gossos d'assistència

Els gossos d'assistència són gossos que han estat ensinistrats en un centre especialitzat i oficialment reconegut, per a donar servei i assistència a persones amb determinats tipus de discapacitat amb qui formaran una unitat de vinculació.

L'Associació d'Acció Social Discan està dedicada als gossos d'assistència i a la realització de teràpia amb gossos.
 
 

09 04 2019

3a Setmana sense soroll

Entre el dia 22 i 28 d'abril es celebra a Catalunya la 3a Setmana Sense Soroll.

L'Ajuntament de Terrassa s'hi adhereix, fent-ne difusió i participant en l'activitat proposada pel Servei de Prevenció i Control de la Contaminació Acústica i Lumínica (SPCAL) de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, de ciència ciutadana, nomenada"Cerquem el silencia a ..."  Terrassa.

 

23 01 2019

Dia Mundial de l'Aigua 2019

L'Agència Catalana l'Aigua (ACA) commemora l'edició del Dia Mundial de l'Aigua de 2019, prestant especial atenció a la problemàtica derivada de l'ús i l'abús dels plàstics, i la seva presència a l'aigua.

07 01 2019

Evitar la pesta porcina africana és cosa de tots

Arran de la situació de la malaltia Pesta Porcina Africana (PPA) a la Unió Europea, i especialment amb la declaració d'aquesta a Bèlgica, des del Departament d'Agricultura s'estan sumant esforços per a la prevenció de la seva introducció al nostre territori. 

17 12 2018

Escape Room sobre residus

Activitat dins la campanya del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental "Excuses o Separes".

10 10 2018

Ecofòrum 2018.

Jornades sobre la nova governança de l'aigua. Terrassa 10 i 11 d'octubre de 2018

04 06 2018

27a Setmana del Medi Ambient

Del 4 al 10 de juny de 2018.

Aquesta nova edició de la Setmana versarà sobre "l'aigua a Terassa" i amb el lema: "L'Aigua és vida, un bé públic , per a tothom!".

 

20 04 2018

Activitats de cap de setmana al CIAB

Programa d'activitats de caps de setmana del Centre d'Informació Ambiental Bonvilar (CIAB) i de l'Anella Verda de Terrassa, d'abril a novembre de 2018.

19 04 2018

Dia Mundial de la Bicicleta

Inauguració del Servei Intern de Bicicletes Elèctriques Compartides, coincidint amb el dia Mundial de la Bicicleta.

10 04 2018

Presentació del llibre "Agroecologia escolar"

El proper dimarts 10 d'abril a les 19h la Llibreria Synusia presenta a l'Ateneu Candela, el llibre "Agroecologia escolar" (Pol·len Edicions) amb Germán Gerena de Castillo i Mariona Espinet Blanch.

25 04 2018

2a Edició del Congrés Català d'Acústica

 
Els dies 25 i 26 d'abril, dintre de la Setmana Sense Soroll i coincidint amb el Dia Internacional de Sensibilització Vers el Soroll, es celebrarà a Terrassa la 2a edició de l'acusti.cat, el Congrés Català d'Acústica.