El Servei de Relacions Europees i Internacionals i Projecció de la Ciutat té com a missió la representativitat, el posicionament i el desenvolupament de Terrassa en l'escenari europeu i internacional, tot analitzant i promovent les polítiques públiques per assegurar la participació de la ciutat en accions municipals que es puguin generar per assolir els principals objectius detallats en el Pla de Mandat.

Memòria Relacions Europees i Internacionals (RRII) 2018

Recull de Premsa RRII 2018

Fòrum europeu de Ciutats Intermèdies (I-Cities)

La ciutat colidera el grup mundial de Ciutats Intermèdies I-Cities (grup oficialitzat en el darrer congrés internacional de Ciutats i Governs Locals Units, CGLU). El grup està liderat per la localitat marroquina de Chefchaouen i coliderat per Cuenca (Equador), Odienné (Costa d'Ivori), Delhiweila (Sri Lanka) i Terrassa (amb l'alcalde Jordi Ballart com a representant). Les I-Cities són aquelles localitats entre 20.000 i un milió d'habitants, són gairebé 9.000 i ja agrupen una tercera part de la població del planeta. L'abril de 2017 va tenir lloc a Chefchaouen la primera reunió del grup d'I-Cities, també amb presència terrassenca, per preparar els futurs fòrums regionals i el que serà, el 2018, el primer Fòrum Mundial d'I-Cities, que tindrà lloc a la localitat marroquina.Terrassa, així, és l'encarregada d'organitzar el Fòrum europeu, que comptarà amb la visita de ciutats com Barcelona, Gijón, Sòria, Chefchaouen, Bilbao i Gènova que, juntament amb Terrassa i la Diputació de Barcelona, compartiran les seves experiències.

A la foto, l'alcalde de Dannieh (Líban), Mohamed Saadieh; l'alcalde de Chefchaouen, Mohamed Sefiani; la coordinadora d'I-Cities de CGLU, Firdaous Oussidhoum; l'alcalde de Cuenca (Equador), Marcelo Cabrera, i el representant d'ONU Habitat, Erfan Ali durant la trobada a Chefchaoeun (abril de 2017).

Programa I-Cities Forum