16è Cicle de Teatre Escenes Locals

Del 14 d'abril al 18 de juny del 2023

Terrassa és ciutat de cultura i ciutat de teatre. És un gran pol de creació, experimentació i representació culturals, i el cicle Escenes Locals és una gran oportunitat per posar en valor aquest talent i per compartir amb el públic la feina de les companyies locals de teatre no professionals.

Un teatre per a totes les edats i d'estils diversos com el drama, la comèdia i el musical. El teatre ens vol seguir fent emocionar, riure, plorar i pensar amb una programació amplia, accessible i de qualitat.

Totes les funcions són gratuïtes i no és necessària la reserva prèvia. Entrada lliure fins a completar l'aforament de cada espai.

Programa:

La nostra història, a càrrec de PAM Teatre.
Equip de direcció: Andrea Lara, José Carlos Muñoz, Quim Aguilar, Alba Morchon, Ariadna del Río, Ramon Ortiz.

  • Dv. 14 d'abril, 20 h.
  • Teatre dels Salesians (C. Sicília, davant número 8).

Sinopsi: Hi havia una vegada un petit ogre que es deia Shrek, que vivia amb els seus pares al costat d'un gran arbre. Era un lloc bastant desagradable, però era feliç, perquè als ogres elsagraden les coses desagradables. El dia del seu aniversari, els seus pares el van asseureper parlar amb ell, tal com tots els ogres fan amb els seus fills des de fa cents d'anys…

Col·labora: Salesians Terrassa.

 

Volem anar al Tibidabo, de Cristina Clemente a càrrec de la companyia Teatre de Supervivència.
Direcció: Teatre de Supervivència.

  • Dg. 16 d'abril, 18 h.
  • Casal de Can Boada (C. Joan d'Àustria, 11).

Dos germans reben la notícia que la seva mare té una malaltia degenerativa. El seu dia a dia es veurà capgirat mentre intenten amagar la malaltia als pares perquè puguin viure feliços en la ignorància.

Col·labora: AVV Grups Gibraltar-Lluís Companys i AVV Can Boada del Pi.

 

Walimu, a càrrec de Companyia Qcollunaka.
Direcció: Ángeles Peinado y Òscar Garcia.

  • Dv. 21 d'abril, 20 h.
  • Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany (Av. d'Àngel Sallent, 55).

Com un accident esdevé un incident? Com un joc esdevé una mala jugada? Dos matrimonis. Quatre formes de prendre's la vida. Quan tot està preparat perquè vagi bé... és quan tot surt malament. Però ¿som els mateixos quanarribem al límit? Walimu és tot el que portem dins i que no dominem fins que no tenim més remei que acceptar-ho. Al cap i a la fi, la vida és com la roda d'una gàbia d'un hàmster: no para de donar voltes.

Col·labora: AVV La Maurina, Associació de Dones Montserrat Roig i Club de la Gent Gran del Districte 4

 

La Nueva rica, basat en l'obra de Pedro Muñoz Seca "Anacleto, se divorcia", a càrrec de l'Associació Grup de Teatre Menos es Más.
Direcció de Paco Burguillos.

  • Ds. 22 d'abril, 20 h.
  • Sala Xavi Sallent del Centre Parroquial de la Santa Creu (C. Pere de Fizes, 25).

Sinopsi: Posem en escena aquesta joguina còmica. El poble, que és savi, diu: "No demanis a qui va demanar, ni serveixis a qui va servir" I això és veritat; i la veritat és veritat. Aquesta paròdia es converteix en una astracanada, on l'Humor, amb majúscules, és una constant. Garantim el riure i en alguns moments la riallada. Riure és saníssim. Comproveu-ho.

Col·labora: Associació d'Amics del Centre Parroquial de la Santa Creu.

 

El casado, casa quiere, d'Alfonso Paso, a càrrec de Sin Memoriam Teatre Band.
Direcció de Manuel Arenas.

  • Ds. 20 de maig, 18 h.
  • Sala Xavi Sallent del Centre Parroquial de la Santa Creu (C. Pere de Fizes, 25).

Sinopsi: Una llar senzilla. Una família de classe mitjana, integrada per individus molt peculiars, que no deixarà de créixer amb la incorporació d'alguns membres inesperats i amb el naixement de nous fills, cosa que motivarà que visquin "amuntegats com en un vagó de Metro a l'hora punta". Els problemes i els conflictes familiars se succeeixen amb un ritme esbojarrat i divertit, però tots s'aniran superant gràcies a l'amor que s'escampa per tot arreu. Encara que tot passa als anys 60, les situacions i les qüestions que es plantegen sobre l'escenari, perfectament podríem traslladar-les als nostres dies.

Col·labora: Associació d'Amics del Centre Parroquial de la Santa Creu.

 

El Petit Príncep, d'Antoine de Saint-Exupéry, a càrrec de la companyia Ja Som Algú.
Direcció de Cristina Salmerón.

  • Dg. 21 de maig, 18 h.
  • Sala Crespi del Casal de Sant Pere (C. Major de Sant Pere, 59).

Sinopsi: El Petit Príncep, abandona l'asteroide B-612, per poder aprendre a estimar la seva rosa. Després d'un llarg viatge per tot l'univers habitant planetes amb persones grans ben diferents, va a parar a la Terra. Allà coneix a l'Aviador, amb qui compartirà un viatge d'allò més emocionant per trobar el que de veritat és essencial. Una història per petits i grans amb les cançons cantades en directe!

Col·labora: Casal de Sant Pere

 

Cvalitat, a càrrec de Punt i Seguit Teatre.
Autoria i direcció: Marta Bou.

  • Ds. 27 de maig, 20 h.
  • Sala Xavi Sallent del Centre Parroquial de la Santa Creu (C. Pere de Fizes, 25).

Sinopsi: En Ventura i en Magí se'n van de vacances a Cuba. Què hi trobaran? Sol, mojitos, platges, història colonial, esperit revolucionari, cultura caribenya... i molta CVBAlitat. La fortuna farà que siguin al lloc inadequat en el moment inoportú. Perdran el nord, el sud i el cap.

Col·labora: Associació d'Amics del Centre Parroquial de la Santa Creu.

 

Nadal al pesto. Adaptació lliure de l'obra de Valerio Di Piramo "Natale al Basilico", a càrrec de la companyia El Social Teatre.
Direcció de Robert Rué.

  • Ds. 10 de juny, 20 h.
  • Centre Cívic President Macià (Rambla de Francesc Macià, 189).

Sinopsi: En Lluís es disposa a celebrar les festes de Nadal amb la seva muller d'una manera tranquil·la i plaent, però es troba amb tota una sèrie de circumstàncies no previstes que li ho impedeix.

Col·labora: AVV Sant Pere Nord.

 

Sobre el verano más fresco del resto de nuestras vidas y los imbéciles, a càrrec de la Companyia 8.
Autoria i direcció: José Antonio Aguado.

  • Ds. 17 de juny, 20 h.
  • Centre Cívic Montserrat Roig (Av. Barcelona, 180).

Sinopsi: L´obra recull el que és primordial al teatre: l'enfrontament, el xoc, el conflicte. Un enfrontament radical entre dos caràcters molt diferents i amb pocs punts de contacte —que n'hi ha, però no amb prou força per evitar els efectes mortals de l'enfrontament al'amor que sent Neus per Lali, la jove per la gran, la nora per la sogra: just quan aquest amor ja no té barreres, ja que la barrera que suposava el marit-fill ha desaparegut, és aleshores quan l'enfrontament es fa mortal. També podria considerar-se un enllaç, Mateu, el fill-marit, però es converteix en el punt de fricció principal i causa del conflicte.

Col·labora: AVV Ca n'Anglada.

 

El casament. 1926. Adaptació lliure de l'obra "El casament dels Petits Burgesos", de Bertolt Brecht, a càrrec de la companyia Les Pisanes i Cia.
Direcció de Teresa Sánchez.

  • Dg. 18 de juny, 18 h.
  • Centre Cívic Alcalde Morera (Pl. Can Palet, 1)

Sinopsi: Adaptació de la història grotesca que Bertolt Brecht va escriure durant el període d'entre guerres. Una farsa on tot és tan fràgil i fals que es trenca i es destrueix. L'acció transcorre durant un dinar de noces. La celebració que en un principi és distesa i amistosa es transforma en una vetllada plena d'accidents, provocacions, xafarderies i espectacles entre animats i vergonyosos. D'aquesta manera, la moral decadent d'una societat pretesament respectable quedarà en evidència.

Col·labora: AVV Can Palet, Dones amb Iniciativa i Club de la Gent Gran de Can Palet

 

El ladrón de los anillos a càrrec de Terratreros Terrassa.
Direcció de Maisi Fernández.

  • Dg. 18 de juny, 19 h.
  • Casal Cívic de Can Parellada (C. d'Amèrica, 33)

L'Alberto és un lladre de renom. Probablement el millor. L' única persona que mai ha estat atrapada per la policia, tot i el miler de robatoris que ha efectuat. Però la seva sort és a punt de canviar just la nit que es prepara per un nou robatori i on res és el que hauria de ser.

Col·labora: AVV Can Parellada per la Unitat del Nostre Barri.