24 10 19

Dia Internacional d'acció per la despatologització trans*

El 24 d'octubre es reivindica la despatologització de les persones trans. La lluita de les persones trans* per aconseguir el dret a la identitat o l'expressió de gènere ha portat a la celebració d'aquesta jornada reivindicativa.

12 07 19

Reglament d'Igualtat de Gèneres

El nou Reglament Municipal per la Igualtat de Gèneres, és fruit de la revisió del document que van realitzar conjuntament el Servei de Polítiques de Gènere i el Servei LGTBI+ durant l'any 2018.

Aquesta nova versió neix de l'Acord que la Junta de Portaveus va prendre per tal d'introduir la perspectiva LGTBIQ en tots els àmbits i sectors de l'estructura municipal.

19 06 19

Només un sí és un sí

En el marc del procés iniciat a Terrassa el gener del 2019 per l'elaboració del «Protocol per un espai públic d'oci lliure de sexisme, assetjament i agressions sexuals vers les dones i d'LGTBIfòbia», enguany el Servei de Polítiques de Gènere i el Servei LGTBIQ de l'Ajuntament de Terrassa organitzen la presència de dos Punts Liles i+ (punts informatius i d'atenció davant d'agressions sexuals, comportaments sexistes i LGTBI-fòbics) a la Festa Major, acció emmarcada en la campanya "Només un sí és un sí".  

 

 

17 05 19

Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

El dia 17 de maig es commemora el Dia contra la LGTBIfòbia a Terrassa, l'Assemblea General de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va eliminar l'homosexualitat de la llista de malalties mentals el 17 de maig de 1990. El Dia Internacional contra l'LGTBIfòbia se celebra en commemoració d'aquesta efemèride.

26 04 19

Terrassa acull una nova campanya per donar visibilitat a la diversitat afectiva, sexual i de gènere

El tret de sortida serà aquest divendres amb la commemoració del Dia de la visibilitat lèsbica


L'Ajuntament de Terrassa impulsa per primera vegada la campanya ‘Terrassa amb la diversitat afectiva, sexual i de gènere' que recull els actes que s'emmarquen en les jornades del Dia de la visibilitat lèsbica (26 d'abril), el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia (17 de maig) i el Dia Internacional de l'Alliberament LGBTI+ (28 de juny). La iniciativa pretén celebrar la diversitat de maneres de ser, fer i estimar, a través de l'organització de diferents actes i activitats organitzades per l'Ajuntament, així com per ens i entitats adherides al Pacte per a la Diversitat Afectiva, sexual i de Gènere de Terrassa (Pacte DASIG). 

26 04 2019

Dia de la Visibilitat Lèsbica

Commemoració del 26 d'abril, Dia de la Visibilitat Lèsbica, a les 12:00h a l'atri de l'Ajuntament.

El Dia de la Visibilitat Lèsbica té l'objectiu de fer visibles les lesbianes en la seva doble discriminació per ser dones i lesbianes.

 

 

09 04 2019

Nou espai de trobada per a famílies

Nou espai de trobada per a famílies de joves amb expressions, identitats de gènere i sexualitats diverses!

El SAI DASIG obre un nou espai de trobada per a famílies de joves amb expressions, identitats de gènere i sexualitats diverses.

01 04 2019

Dia per a la Visibilitat trans*

A diverses ciutats del món, des de l'any 2009, el 31 de març se celebra la Diada per a la Visibilitat Trans*

L'Ajuntament de Terrassa commemorarà la diada l'1 d'abril, ja que enguany el 31 de març és diumenge.

Com en la resta de Jornades commemoratives del col·lectiu LGTBI+ celebrades a l'Ajuntament de Terrassa, s'hissarà la bandera, en aquest cas la bandera trans*, i es llegirà el manifest de la jornada a càrrec d'una persona implicada en la lluita dels drets de la comunitat LGTBI+.

19 02 19

Dia Internacional contra l'Homofòbia al Futbol

Avui, 19 de febrer de 2019, a les 12 del migdia s'ha commemorat el Dia Internacional contra l'Homofòbia al Futbol.

L'acte ha estat organitzat des del Servei LGTBIQ de l'Ajuntament de Terrassa i ha comptat amb la participació de la regidora de LGTBIQ, Gracia Garcia, i les futbolistes del Terrassa FC Niki Ramirez i Sara Larumbe.

19 02 19

Dia Internacional contra l'Homofòbia al Futbol

Terrassa se suma a la commemoració del Dia Internacional contra l'Homofòbia al Futbol per tercer any consecutiu.

Per commemorar la diada es realitzaran diferents accions, entre elles la lectura del manifest a càrrec de les jugadores del Terrassa FC Niki Ramirez i Sara Larumbe. Dimarts 19 de febrer de 2019 a les 12.00 hores a l'atri de l'Ajuntament de Terrassa.

 

18 01 2019

Convocatòria de subvencions a entitats 2019

Oberta la sol.licitud de Subvencions destinades al foment de projectes, activitats i serveis d'utilitat pública i interès social, dins del terme municipal de Terrassa que complementin la competència municipal, responguin a necessitats socials o fomentin els interessos generals del municipi.
 
El termini de presentació de sol·licituds serà del 7 de gener a l'1 de febrer de 2019, ambdós inclosos.

Més informació

 

24 11 2018

El Llibre d'Estil amb Perspectiva de Gènere

La regidora de Polítiques de Gènere i LGTBIQ, Gracia García, ha presentat el primer Llibre d'estil amb perspectiva de gènere de l'Ajuntament de Terrassa, el primer fet per un ajuntament català. Es tracta d'una eina pràctica per incorporar la perspectiva feminista a la comunicació interna i externa del Consistori, defugint expressions masclistes, sexistes i LGTBIfòbiques i cercant sempre un llenguatge inclusiu i no discriminatori. A l'acte ha participat també la periodista Isabel Muntané, sòcia fundadora d'Almena Cooperativa Feminista, qui ha coordinat l'elaboració del document. 

25 10 2018

Nova Instrucció de la Direcció General dels Registres sobre el canvi de nom en el Registre Civil de persones transsexuals

Novetats respecte el canvi de nom en el registre civil de persones transsexuals.

La Direcció General dels Registres i del Notariat (DGRN) ha dictat la Instrucció de 23 d'octubre de 2018, que estableix les directrius per orientar les actuacions dels encarregats o encarregades del Registre Civil, davant les sol·licituds de canvi de nom d'adults i menors transsexuals, per inscriure un nom corresponent al sexe diferent al que resulta en la inscripció de naixement.